Hjem » Blogg » Selveste “maskoten” har forsvunnet!

Selveste “maskoten” har forsvunnet!

Vi har tre av rideskolehestene for salg: Tryggvi, Giljann og Hrannar. Nå har Tryggvi fått ny eiere, og dermed har vi ingen “maskot” på gården lenger!

Tryggvi hopper

Tryggvi på beitet

Tryggvi ble født hos oss, og har vært her hele livet. Da føllet som ble født var en hingst, måtte vi selvsagt gi han navnet Tryggvi. Vi visste lite om han kom til å bli trygg å ri eller ei, men håpet selvsagt det.

I temmingen var Tryggvi krevende. Han var svært vár. Etter lang tid med arbeid på bakken, både hos oss, og hos treneren vi sendte han til, hadde forstatt ingen vært på ryggen hans. Vi tok hesten hjem igjen fra treneren da sistnevnte skulle på ferie, og fortsatte selv igjen. Når dyrlegen var på besøk for å sjekke tenner hos flere hester, spurte vi om det kanskje gikk an å sette seg på Tryggvi nå når han var så sløv av dopet? Det er helt vanlig at hester får beroligende når dyrlegen skal sjekke og stelle hestetenner, og dyrlegen så ingenting i veien for at vi kunne prøve å ri Tryggvi nå.

1,5 runde fikk vi på ovalbanen. Da våknet plutselig Tryggvi, og oppdaget at han hadde noe fremmed på ryggen sin.. Det ble litt hopp og sprett, men rytteren falt ikke av. Innridningen fortsatte etter hvert, og Tryggvi ble en kjekk yndlingshest for mange opp gjennom årene hos oss. De siste årene fikk han også de litt mindre erfarne rytterne på ryggen.

Nå har han fått en ny tilværelse, med 1 eier og roligere dager. Vi gratulerer, og håper dere får en flott tid sammen!

For de som er bekymret for at de “gode, gamle” forsvinner, får dere grunnen til at vi selger dem her: vi ønsker å selge hestene når de nå 14-16 årsalder, slik at de kan få en roligere tilværelse i sin neste halvdel av livet. Hos oss blir de mye brukt, noe de tåler fint, men det kan være greit å ha færre folk å forholde seg til og en roligere bruk en periode i livet også. Før vi selger hestene, er det viktig at vi har noen nye som kan erstatte dem. Vi kjøper gjerne yngre hester, temmer dem, bruker dem som lederhest, deretter til de mest erfarne i rideskolen og forhåpentligvis til slutt til uerfarne og i terapiridning. Vi har den siste tiden kjøpt flere nye hester: Arthúr, Eldingur, Raudur, Drifandi, Stjarni, Toppur, Fjalar og Örvar. Det er varierende hvor mye disse var ridd fra før av, men Eldingur kan bli brukt av alle, og resten av gjengen er i bruk. Enten de er i temmingsprosessen, eller de blir brukt av erfarne ryttere. Örvar bruker vi ikke i rideskolen, han er til salgs.