Hjem » FAQ

FAQ

Under finner du svar på ofte stilte spørsmål om rideskolen, arrangement i helger og ferier, terapiridning, leie av stallplass og ridehall, og generelt.

Rideskole

Det varierer etter antall ridetimer og hvilket nivå eleven går på.

Nybegynnere og litt erfarne ryttere rir 45 min timer, mens erfarne ryttere rir 60 min ridetimer. Januar – februar semesteret går fra etter juleferien fram til vinterferien, ca 7-8 timer. Mars – juni semesteret går fra etter vinterferien fram til sommerferien, ca 13-15 timer, og August – desember semesteret går fra etter sommerferien og fram til juleferien; ca 16-17 timer.

Vi følger skoleruten til Sandnes kommune, og har ingen faste rideskoletimer i skoleferier og helligdager.

Oppdaterte priser finnes her.

Vi sender en regning per semester.

Nei, dessverre.

Ryttere i rideskolen får ukentlig fast plass, og må betale for 1 time per uke hvert semester. Dersom en ikke kan delta fast ukentlig, anbefaler vi å melde seg på intensivkurs og turer i helger og ferier det passer.

Oppdatert oversikt over rideskolens banetimer per semester, finnes her. Datoer som ikke står opplyst om her, er turtimer.

Øverst på timeplanen i stallen, står det også dato for neste ridetime inne.

Nei, vi trenger ikke beskjed om fravær med mindre det gjelder sykemelding 2 eller flere ganger etter hverandre, og eleven har rett på å ta igjen timene. Les mer om regler for fravær her.

Vi anbefaler at rytter er fra 1. klasse og eldre. Dersom yngre elever starter i rideskolen, må de beregne å gå på samme nivå med følge av voksen lengre enn eldre barn som begynner samtidig.

Et godt alternativ til de yngste, er å benytte seg av helgetilbudet vårt, med booking fra gang til gang.

Nei, vi har ingen rideskole i vinterferie, påskeferie, sommerferie, høstferie, juleferie eller røde dager. Vi følger skoleruten til Sandnes kommune.

I helger og ferier har vi rideleirer og guida rideturer, med unntak av juleferien.

Vi kan registrere at eleven ønsker å selge resten av sine ridetimer, og tar kontakt dersom vi får solgt dem. Ellers må en beregne å betale for det løpende semesteret.

Nei, det kan du dessverre ikke. Men sjekk gjerne om noen andre har lyst å bytte/kjøpe timen din via vår Facebookgruppe. Dersom timen ikke blir byttet/solgt, får hesten en ekstra pause, det er derfor ikke nødvendig å gi bort timen.

Ubrukte timer kan kun selges/byttes med ryttere som har fast plass i rideskolen hos oss, eller som er tidligere elever ved vår rideskole.

Regler for fravær står i Avtale for fast plass i rideskolen, som sendes ut ved oppstart av hvert semester, eller når ny elev har takket ja til plass.

Dersom de blir kjørt til/fra ridning samtidig, kvalifiserer dere til full rabatt (alternativ 3).

Dersom de kjøres fram og tilbake til hver sin time, hver sin gang, kvalifiserer dere til familierabatt (alternativ 2).

Nei, kun dersom dere har felles husholdning. Hvis dere kjører sammen til/fra ridetimer, kvalifiserer dere til kollektivrabatt.

Klær etter vær!

Det trenger ikke være eget rideutstyr, det viktigste er å være varm og tørr når en sitter på hesteryggen. En kald rytter spenner seg, og kan gi feil signaler til hesten.

Av sko, må de ikke være flate under, men ha litt grovere såle/hæl. De bør minst være ankelhøye. Gjerne støvler/halvhøye boots etc. Vi har noen ridesko/støvler som kan lånes hos oss, dersom rytteren kommer med feil sko å ri i.

Ridehjelm kan lånes her, til en vet om rideinteressen varer. Når tiden er inne for å kjøpe egen hjelm, anbefaler vi en som kan justeres på i størrelsen, slik at du har plass til en tynn lue/buff under i kalde årstider, og uten i varme årstider.

I høst og vinterhalvåret må rytterne stille med egen refleksvest + pannelykt på utetimene. Pass på at pannelykten har batteri på selve hodereimen.

Sikkerhetsvest til ridning hos oss er valgfritt, da vi ikke hopper hinder med hestene.

Generelt

Nei, dessverre. Vi har kun organisert ridning med kvalifiserte guider. Turene er inndelt etter ulike nivå.
Nei, dessverre. Dersom behovet skulle endre seg, vil dette bli utlyst.
Ja, vi har en vektbegrensning på 90 kg, av hensyn til hester og utstyr.

Vi låner ut ridehjelmer og et noe begrenset utvalg ridesko/støvler. Bruk halvhøye sko med litt hæl. Unngå løse snorer. Vi fraråder bruk av egen sykkelhjelm/alpinhjelm/ishockeyhjelm grunnet fare for å miste forsikring for rytter dersom skade skulle oppstå.

Ellers klær etter vær, unngå trange klær uten stretch. Mer detaljer finnes i betingelsene våre som kan leses ved booking + fås i bekreftelsesmail.

Sikkerhetsvest er ikke er krav, da vi ikke hopper hinder hos oss.

Nei, vi rir uansett vær. Ved sterk storm/orkan, is/holke eller mye lyn/torden må vi sannsynligvis legge hele eller deler av rideøkten innendørs i ridehall.
Egentlig ikke, men avtal gjerne med lege om det er forsvarlig å legge ut på ridetur dersom du er i tvil. Tynn hud kan lettere få skade om en dunker seg borti trær. Velg gjerne roligere nivå om du er ute av trening. Vi gir anbefalinger om alder i beskrivelsen for hver tur.
Ja, det har vi. Valgfritt beløp kan kjøpes via nettsiden vår her.
Ja, det gjør vi. Vi arrangerer rideturer, og gruppen kan gjerne leie områder for bespisning etterpå. Mat kan bestilles selv gjennom catering. Dersom behov for to grupper, kan dere for eksempel organiseres quiz eller annet i ventetiden.
Ja, det har vi. Vi arrangerer ridning, og dere kan selv organisere mat og annet opplegg. Varmestuen kan leies, eller benker utendørs med grillpanne kan lånes uten ekstra kostnad. Minimum 10 stk ryttere for lukket bursdagsridning, totalt 60 min ridning fordelt på to grupper. Dersom oddetall, runder vi opp og det betales for partallet over. Gruppen disponerer også en ekstra hest, der f.eks. bursdagsbarnet kan ri i begge gruppene. Vi kan arrangere lukket 60 minutters ridetur for 8-9 ryttere. Grupper med færre deltakere, kan få fortrinnsrett til å melde seg på ridetur, før vi åpner for andre ryttere på samme nivå.
Ja, buss nr 22 mot Kvernaland/Sandnes kan benyttes. Stoppet vårt heter Vaglemoen. Det går også an å ta lokaltog til Ganddal stasjon, og gå ca 25 min fra togstasjonen.
Nei, dessverre. Vi har rabatt for våre rideskoleelever. Elever får tildelt rabattkode ved oppstart av hvert semester.
Vi har kontortid mandag-fredag 8.30 til 14.30. Vi er ikke på kontoret i hele denne perioden, men svarer alle mail i løpet av kontortiden. Dersom du ikke har mottatt svar; sjekk om den har blitt sendt. Har du sendt gjennom skjema på nettsiden? Det hender noen mailer ikke kommer gjennom til oss. Prøv å sende oss direkte via mailadresse nederst på nettsiden.

Vi har kontortid mandag-fredag 8.30 til 14.30. I travle perioder har vi ikke kapasitet til å svare på alle telefoner. Dersom du ikke finner svar på det du lurte på via nettsiden, send oss en e-post så svarer vi så snart vi kan.

Utenom kontortid, svarer vi ikke på telefoner. Dersom noe haster; send en SMS

Arrangment i helger og ferier

Velg nivå på turen etter rytter med minst erfaring. Dersom en er erfaren og ønsker mer utfordringer, kan heller denne rytteren ønske seg sprekere hester for eksempel.
Nei, barnet må sitte på hesten alene. For ryttere under 3 år, må man ha med to voksne. En til å leie hesten, og en til å gå ved siden av rytteren og passe på at den ikke sklir over på ene siden. Som regel er det best og tryggest for rytteren å balansere seg selv.
Nei, dessverre. Men dersom turen er fulltegnet, hender det at vi har venteliste. Dersom vi får solgt plassen din, får du gavekort du kan bruke på en tur senere. Ta kontakt på SMS på vakttelefon 918 71 497 dersom du må avbestille på kort varsel og ønsker muligheten til å selge plassen din
Dersom du står mellom to nivå, er det bedre å velge nivået under første gang. Få en vurdering av guiden om du er klar for neste nivå en annen gang. Du kan lese mer om forskjellene på turene og de ulike erfaringsnivåene vi deler inn i her.

Vi anbefaler at de yngste rytterne er fra 3 år og oppover. Vi anbefaler en øvre aldersgrense på ca 80 år.

Dersom barnet er yngre enn 3 år, bør det være vant med hest/store dyr. En må gjerne være forberedt på at barnet vil av allerede inne i ridehallen. Det er ikke mulig å gå tilbake på egenhånd i løpet av turen i skogen.

En liten anbefaling fra ridefysioterapeut når en skal vurdere om barnet er klar til å delta på turer hos oss: barnet bør kunne gå like langt på tur uten pause, som det skal ri.

Vi forbeholder plasser på rideleir til barn og ungdom under 18 år.
Dersom du har ønsker om en dato og nivå/lengde på turen, må vi som hovedregel ha dette minimum 1 måned i forveien for å kunne ta hensyn til ønsket.
Ja, vi har turer og arrangement i helger og ferier hele året, med unntak av juleferien. Da har vi stengt.
Ja, dersom dere blir en full gruppe med 10 stk (8 ved 1 times skrittetur) – stenger vi turen for dere. Dersom dere er tett oppunder maks antall ryttere, forbeholder vi turen for dere til avtalt dato, slik at gruppen får meldt seg på først. Deretter åpner vi bookingen for andre på samme nivå.

Dersom du er innenfor avbestillingsfristen minimum 3 dager i forveien, sender du en mail til oss med navn på rytter og dato/kl.slett for tur. Du får da refundert innbetalt beløp.

Dersom du må avbestille kort tid i forveien av tur, gjøres dette på mail i kontortiden mandag til fredag 8.30 til 14.30, eller på SMS til +47 918 71 497 etter fredag kl 14.30. Dersom vi har venteliste på turen, kan det hende vi får solgt plassen din, og du kan få gavekort til bruk innen 1 år. Har vi ikke venteliste, legger vi ut plassen for salg likevel – dersom vi får registrert avbestilling dagen før turen finner sted.

Lukket tur = kun deltakere fra en avtalt gruppe kan melde seg på turen. Det kan også være organisasjoner og spesialoppdrag som gjør at turen er lukket for andre.

Lukket arrangement = arrangementet for en avtalt gruppe foregår i ridehall, og denne er dermed stengt for andre privathester å bruke i tidsrommet.

Forbeholdt gruppe = en større gruppe har førsteretten til å bestille plasser på denne turen. Etter en beskrevet dato og kl.slett, er det mulig for andre å melde seg på dersom ledige plasser.

Terapiridning

Sjekk svar lenger opp under «Generelt». Anbefaler i tillegg på terapiridning en bukse med små sømmer på innsiden av låret. Bruk klær etter vær; vi rir både inne og ute.
Ja, du kan enten søke Helfo om tilbakebetaling av utgifter i forbindelse med egen kjøring, eller bruke taxi. Rekvisisjon til taxi fås av terapeuten. Dette er ikke en del av pasientreiser.
De fleste trenger en leier til hesten. Noen trenger også en som støtter ved siden av. Dette avgjøres individuelt av terapeuten.
Det varierer om det er ledig plass eller ei. Ta direkte kontakt med en av terapeutene, så kan de gi deg svar. Terapiridning er organisert av våre to ridefysioterapeuter, og ikke av Tryggvi islandshestgård. Om du ønsker å sende mail som førstekontakt, kan Tryggvi videresende til rette vedkommende
Sjekk infosiden her. Er du i tvil, vil gjerne ridefysioterapeutene snakke direkte med deg.

Leie av stallplass og ridehall

Erfaringsmessig fungerer det fint med Nordlandshest/Lyngshest sammen med islandshestene i våre flokker. Andre raser som veier 350-400 kg og har behov for samme høymengde som resten av flokken, er også velkommen.
Vi forer frokosten året rundt, uansett hverdag eller helligdag. De øvrige stell rulleres på mellom oppstallørene. Totalt er det ca 4-5 timer rulleringsstell per måned per hest i utegang. Dette kan varierer ved årstider, og avhengig av hvor mange som står oppstallet.
Nei, det trenger du ikke. Dersom du ikke skal ri en dag, har hesten det fint i flokken sin. Dersom du skal bort over flere dager, er det fint å gi beskjed til andre oppstallører slik at de kan ha et ekstra øye med hesten din i perioden. Eiere av stall/avløyser følger selvsagt også med. Dersom hesten din får kraftfor eller annet tilleggsfôr; spør en annen oppstallør om å gi de dagene du er borte, og tilby å gjøre det samme for den senere.
Ja, men vi har kun 5 boksplasser for utleie til privathester.
Ja, vi har en utegang/luftegård for hopper og én for vallaker. Vi opplever at flokkene blir roligere og det blir mindre slossing når f.eks vallakene ikke må krangle om den ene hoppa o.l.
Du kan lese mer oppdaterte priser og hva de inkluderer her.
Vi har mye egenaktivitet i helger, og har dermed svært begrenset mulighet til å leie ut ridehallen utenom dette. Ta kontakt for mulig løsning om det er kortvarige arrangement.
Nei, vi leier ut ridehallen per måned til fôrryttere i egen stall og nabostallen; Vaglemoen stall.
Vi har avtale med oppstallører i Vaglemoen stall, som kan leie månedsbasert hos oss. Staller som ligger nærmere Sandnes og Jæren Rideklubb anbefales å ta kontakt for å leie der istedet.
Oppstallører hos Vaglemoen stall som har tegnet leieavtale for ridehall, kan bruke ridehallen utenom våre arrangement og rideskole. For oversikt over rideskolens ridetimer, sjekk her. For arrangement i helger og ferier; sjekk her.