Hjem » Om oss

Om oss

Hesteflokken på beitet ved elvaDa Karen var liten jente på 60-tallet fortalte hun sine foreldre at hun ville kjøpe seg hest. De svarte at hun fikk vente til etter konfirmasjonen, og håpet nok at småjentedrømmen gikk over av seg selv innen den tid. Men Karen tok dem på ordet, og sparte alt hun kunne for å få råd til (drømme)hesten. Mer enn ti år etter at sparebøssen ble tilegnet hest, fikk hun omsider råd til en billig islandshoppe. Til tross for at hoppa la seg ned i hver eneste Oversiktsbilde av gårdensøleputt hun så, selv med rytter på, ble ikke interessen kurert. Audun kom inn i bildet, og gården ble kjøpt i 1986. Første hest kom til gards tre år etter, og siden har de aldri forsvunnet…

Hestesenteret er den største aktiviteten på gården, der tilbudet varierer fra undervisning, guidet tur, firmaarrangement til utleie av stallplass. Den organiserte ridningen startet i 2004, og vi har fra da av samarbeidet med alle berørte grunneiere og Sandnes kommune. Vi har ovalbane og rideløype som kan benyttes gratis av andre ryttere i nærområdet. Slik ønsker vi å redusere belastningen i skogsområdet rundt oss. Vi har også en ridehall på 20 x 40 meter. I tillegg til hest har vi på dagtid et arbeidsmarkedstilbud gjennom Nav og Sandnes PRO service. Høsten 2016 kom det også sauer til gården.

Vi ønsker å framstå som en miljøvennlig gårdsdrift, som tilbyr ulike mestringsopplevelser gjennom turridning, rideundervisning, arrangement og arbeidstilbud. Tilbudet gjelder for private, bedrifter, turister og aktuelle brukere innen helse/omsorg.

Vi er medlem av:

Hest og Helse Inn på tunet Norsk Islandshestforening Stavanger regionen

Vi er også godkjent etter “Forskrifter om hestesenter” og “KSL-standarden Inn på tunet”.

Vi er godkjent lærebedrift og lærlinger i hestefag kan søke plass hos oss.

Ansatte