Hjem » Blogg » Hest solgt til inntekt for TV-aksjonen 2016

Hest solgt til inntekt for TV-aksjonen 2016

Drifur fra Tjøtta til venstre

Drifandi fra Tjøtta til venstre

I fjor høst hadde vi en spennende salgsannonse ute. Vi ville nemlig selge Drifandi fra Tjøtta til høyeste bud over 20 000,- 1. desember, og gi alt til TV-aksjonen som i 2016 gikk til Røde kors og deres arbeid for Krigens ofre.

Drifandi fra Tjøtta var en utemt vallak på 6 år i starten av oktober, men den 14. oktober inviterte vi til arrangementet Villhester møter Hestehviskeren, og han fikk sin start på temmingen. Drifandi viste seg å nå et smalt antall potensielle kjøpere, da han var lite ridd og ville krevd en erfaren rytter – gjerne med unghesterfaring. Vi bestemte oss derfor for å legge til 2 andre hester til salgs for å nå et større publikum, og la den av de 3 hestene som hadde det høyeste budet innen 1. desember kl 24.00, bli solgt til det valgte veldedige

Fáni klør seg

Fáni fra Årdal på sommerbeite

formålet.

Örvar fra Tjøtta og Fáni fra Årdal ble lagt ut til salgs, og interessen rundt annonsen økte. Vi hadde flere som var å prøvde, og det var særlig Fáni som tiltrakk seg potensielle kjøpere. På budrundedagen hadde vi to interesserte, men utover kvelden den 1. desember hadde vi fortsatt ikke mottatt noen bud..

Örvar fra Tjøtta i fint trav

Örvar fra Tjøtta i fint trav

Vi begynte å tenke alternativer for å gi til TV-aksjonen som planlagt, men like etter kom første budet! Endelig! Vi ga beskjed til den andre som var interessert, og da var det bare å vente i spenning om det kom noen flere bud..

Men kjøper nr 2 trakk seg, så da klokken bikket 00.01, sendte vi en SMS til budgiver. Hun ble veldig glad, og har nå kjøpt sin første hest, Fáni fra Årdal!

Vi overførte 20 000,- til TV-aksjonskontoen før nyttår, og fikk flere takkemeldinger fra Røde kors.

Gratulerer så mye til ny eier, vi har tro på at de vil kose seg sammen!