Hjem » Blogg » Drifur fra Tjøtta til salgs

Drifur fra Tjøtta til salgs

Drifur har litt lite pannelugg nå, men det skylles noen "tyggete" flokkmedlemmer...

Drifur har litt lite pannelugg nå, men det skylles ikke annet enn noen “tyggete” flokkmedlemmer…

Drifur fra Tjøtta selges til inntekt til årets TV-aksjon, som går til Krigens ofre i regi av Røde kors.

14. oktober startet temmingen av Drifur, og 2 stjerners parelli instruktør Sigrid Ritland brukte 63 minutter fra start til hun satte seg oppå hesten. Flere tilskuere kunne fortelle om klump i halsen og en tåre i øyekroken da Sigrid klarte å temme “villhesten” og fikk sitte på ryggen hans etter så kort tid. Etter denne dagen, har Sigrids “høyrehånd” Mona Ulas fortsatt temming gjennom Parelli-tilnærming. Mona vil arbeide med Drifur fram til salgsdato 1. desember. Målet er en hest som tåler alt av ekstern “støy”, og er trygg på mennesker. Vi vil jevnlig oppdatere vår facebookside om hvordan treningen går.

Drifur fra Tjøtta er født i 2010. Mor er Drift fra Lian, og far er 2. pr. Skuggi fra Tjøtta. Han viser et sterkt trav, med fine bevegelser, og vil nok mest sannsynlig bli en 4-gjenger.  Drifur blir nok en lydig og litt beskjeden type hest.

Vi ønsker kun seriøse bud fra 20 000,- til og med 1. desember. Den som har det høyeste budet til da, vil bli eier av hesten. Bud, avtale om å komme å se på hesten, mer informasjon osv, kan sendes hit.

Vi har svært god erfaring med en grunnleggende Parelli-trening på hester som etter hvert skal brukes til gangartsridning. De blir lydhøre for rytterens signaler, og er uredde for ekstern støy. For ny eier har vi resververt plass hos kompetente Ingeborg Steinnes Ivesdal for gangsetting av Drifur fra 1. desember. Dette må ny eier selv betale. Ingeborg rir gangartskonkurranser på høyt nivå, og tar i mot hester til temming og trening. I tillegg instruerer hun alt fra nybegynnere til konkurranseryttere. Det er selvsagt frivillig om ny eier vil sende Drifur hit, men vi har i hvert fall reservert plass om det er ønskelig.