Hjem » Blogg » “Velkommen” til oss!

“Velkommen” til oss!

Midill blir lastet

Miðill blir lastet på hengeren i Lindesnes

Kr. Himmelfartsdag dro Karen og Audun ut med bil og hestehenger; de var på vei til Lindesnes for å hente hjem en hest Karen hadde funnet for salg på Finn.no. Miðill var litt mindre enn forventet, men ellers virket han snill og grei, og fikk bli med hjem til oss. I tillegg hadde han en flokkompis på 1 år, som også fikk være med hjem. Náttfari er langbeint og viser alle gangarter. Det ser ut til at han kan bli en kjekk rideskolehest etter hvert.

Da hester og folk var trygt hjemme, slapp vi de nyankomne sammen med resten av

Nattfari

Náttfari fikk sprunget en del…

rideskoleflokken. Miðill forsvant i mengden med det samme, og det var såvidt vi merket at han var der.. Náttfari derimot, fikk ikke så varm velkomst. De andre hestene våre bestemte seg for å sette den lille unghesten på plass med det samme, og stakkars Náttfari løp som bare det. Etter hvert roet det seg, og kvelden kom for både mennesker og dyr.

Dagen etter, da vi skulle jage hestene inn fra beitet, var Náttfari borte! På grunn av en stor turbestilling denne fredagsmorgenen, ble det ganske travelt å måtte lete etter den savnede hesten. Thomas stilte opp, og var ute og lette langs elva, men fant ingen hest… Vi skulle til å ringe politiet for å melde Náttfari savnet, da Karen kom på at hun skulle høre med naboene først. Nærmeste nabo kunne fortelle at oppstallørene i stallen hans ikke forsto noe, da de hadde oppdaget at det var kommet en ekstra hest til dem i løpet av natten. De ante ikke hvem det kunne være sin, og fant ut at det var best å lukke igjen grinda slik at han holdt seg der.

Midill smiler

Miðill er fornøyd med tilværelsen

Det endte heldigvis godt, og da vi gikk bort for å hente Náttfari, hadde han funnet seg godt til rette og lå å hvilte seg på ridebanen til Vaglemoen stall.

Nå er Náttfari satt bort på beite, siden det ikke er heldig for unghester å vokse opp med så mange mennesker rundt seg. Han skal stå på sommerbeite i sommer, og kommer hjem til vår flokk i høst.

Miðill er i gang, og vi bruker han som lederhest nå i starten.