Hjem » Blogg » Tørkesommer

Tørkesommer

Vi har hatt en nydelig sommer, med deilig varmt vær i dagesvis, ukesvis og etter hvert også månedsvis. Lite å klage på for oss tobeinte, som ikke trengte å dra til syden for å få sol på vinterbleke bein, men ikke fullt så deilig for gressveksten, og dermed våre firbeinte pelskledde venner. Gresset gikk fra å være frodig og grønt, til å bli kort og brunsvidd. Hestene våre begynte til og med å spise sivet i elva når det var som tørrest!

Da det ikke var noe særlig mat på beitene, måtte hestene få mat fra i fjor. Vi forer alltid med høy, også på sommeren, for å unngå at hestene blir for tykke. Derfor hadde vi også høy på lager. Etter hvert som det ble mindre og mindre gress ute, måtte vi øke med mer høy når hestene kom inn i luftegårdene. Hvis vi skal tro ryktene, har det ikke vært like enkelt for alle. Mange gikk tom for mat utover i sommeren. Heldigvis kom det godt med regn i starten av august, og gresset ble igjen frodig og grønt. Det reddet mange dyr og avlinger.

Nå står høsten for tur, og nytt høy er straks på plass til vinteren. For å forminske høyforbruket en liten periode, har alle våre oppstallører fått tilbudet om å ha hesten sin på en litt forlenget sommerferie på nærliggende utmarksbeiter. Så her nyter de utsikten til både by, sjø og fjell.

Våre hester går fortsatt på beite nattestid, og kommer inn som vanlig til frokost i luftegården. Dette fortsetter vi med så lenge været og gresset holder.

Loki spiser sivet i elva

Loki spiser sivet i elva.

Hestene våre spiste mye siv, og hindrer dermed hindrer de også elva i å gro igjen.

Hestene våre spiste mye siv, og hindrer dermed også elva i å gro igjen.

Tvífarí og Fengur nyter utsikten over Sandnes og Stavanger

Privathestene Tvífarí og Fengur nyter utsikten over Sandnes og Stavanger en nydelig høstdag.