Hjem » Blogg » Navn og innridning av ny hest

Navn og innridning av ny hest

I forbindelse med at den nyinnkjøpte vallaken vår kom uten navn, arrangerte vi en navnekonkurranse på Facebook. Vinneren ble kåret for omtrent 2 uker siden på vår Facebookside. Vi fikk inn mange gode forslag, og det var vanskelig å velge vinneren. Men ett navn utpekte seg, særlig fordi det hadde en så fin betydning som vi syntes passet bra. Navnet var Kátur [Kautur], som betyr glad og livlig. Dette passer godt til denne positive vallaken!

Sigrid sitter på Kátur etter 30 minutters temming

Sigrid sitter på Kátur etter 30 minutters temming

Innridning er allerede i gang, og vi er imponert. Han er rolig og fin, og takler det meste. Søndag som var, hadde vi et gratis seminar om Horsemanship her, i samarbeid med oppstallører i nabostallen. Mot slutten av seminaret jobbet Parelliinstruktør Sigrid Ritland med Kátur. På forhånd var han håndtert av mennesker i ca 30-45 min i løpet av sitt liv; forrige eier “gjetet” han inn og ut av stall og hestehenger, men hadde ikke tatt i han. Vi leietemte han da han kom hit, og da dyrlegen dopet og sjekket tennene hans, hogget og raspet vi også høvene mens han var neddopet og sløv. I tillegg hadde vi løslongert han noe, og hatt på sal 1 gang. Sigrid jobbet med Kátur med Parelli-metoden, og etter 30 minutter, kunne hun sitte på han – uten sal og hodelag, kun taugrime og tau. Veldig spennende for publikum, det var nesten som magi..

Vi har fortsatt med treningen av han, med de 7 lekene til Parelli. Han har nå hatt rytter på flere ganger. Under økten i går, som foregikk blant annet i trav, måtte rytteren spørre om Karen var sikker på at dette var trav? Det var nemlig så mykt å sitte på! En gledelig nyhet for oss, som driver rideskole og turistridning, der vi ønsker behagelige gangarter for rytteren. Selv om Kátur traver med store og romslige bevegelser, merker altså ikke rytteren så mye til det. Når Kátur løper under seg selv, har han også vist tølt. Vi har stor tro på at dette blir en kjekk hest for rideskolen etter hvert som han er klar!

Du kan lese mer om Kátur og se bilder i presentasjonen hans.