Hjem » Hester » Rideskolehester » Vonar

Vonar

Navn Vonar fra Tjelta
Født 2013
Far Gauti fra Fossan, 1.pr 8.26 samlet
Mor Gná fra Fossanmoen

Vonar kom til oss midt i lockdown av Norge, i påsken 2020. Hesten ble tatt for å være en ponnirase, med et engelsk navn, og ikke islandsk. Han var utemmet, og eieren var dessverre gått bort plutselig. Da de begynte å temme han på Øksnevad vgs, og oppdaget at han tøltet – var de raskt på telefon til oss og lurte på om vi ville overta han.

Det ville vi, og det var kjekt med et lyspunkt i en usikker tid. Vi arrangerte navnekonkurranse i sosiale medier, og vinneren foreslo Vonir. Siden det ikke var et godkjent islandsk hestenavn, ble det Vonar – som hadde samme betydning; nemlig “håp”. Det var mange fine referanser her syntes vi. Det ga håp at vi skaffet oss en ny hest midt i perioden vi var tvunget til å stenge, og ikke hadde inntekt fra våre hester. Det var håp i at Vonar skulle bli en kjekk hest for oss, når vi ikke visste noe om historien hans. Det var håp i at han fikk en ny mulighet; han hadde tross alt mange år på beina, før han ble temmet, og ikke selvsagt at noen ønsket å starte innridning.

Det var historien hans; og vi er veldig glad for at Vonar fikk komme til oss. Han er en lettølta, kraftig og sprek hest. Vi rir han mye som lederhest for at han skal bli trygg i gangartene, men det er også noen erfarne ryttere som har får lov å prøve han. Her har han raskt blitt favoritt!