Hjem » Påmelding » Temming av villhest del 2 – Clinic med Sigrid Ritland

Temming av villhest del 2 – Clinic med Sigrid Ritland

Dato/Date30/05/2022
Tid/Time19:30 - 21:30
OppmøteDørene åpner fra 19.10
ErfaringsnivåAlle / Everyone
Guide

Søndag 8.mai fikk vi følge Sigrid da hun skulle gjøre villhestene Levi (5 år) og lillebror Tristan (2 år) så trygge på mennesker at hun kunne ta på dem grime for første gang i våken tilstand, og kanskje til og med leie dem litt. I forkant av arrangementet hadde to to ungguttene nemlig bare hatt på seg grime i neddopet tilstand, da vi skulle flytte dem til oss. De har vokst opp på store utmarksområder med minimal mennesklig innblanding. Det er sjelden en finner slike hester i Norge!

Kvelden bød på en rolig og fin tilnærming og trygging på hestenes premisser. Det var nydelig å se hvordan Sigrid med små rytmiske signaler fikk hestene til å stole på at hun ikke kom til å “spise dem”, men etter hvert kunne ta på dem grime, de fulgte henne og de hadde fullt fokus på sin nye flokkleder.

Nå inviterer vi til en oppfølging av temmeprosessen til Levi (5 år). Fra å være leietemmet – hvordan går en fram for å sitte på hesten for første gang? Hvordan gjøre dette på en trygg måte? Er det mulig på en liten kveld? Vi får følge Sigrid på nært hold mens hun arbeider med Levi, og underveis gir gode forklaringer på sin inspirerende og fornuftige håndtering av hesten. Det er også mulighet til å stille spørsmål underveis.

Sigrid Ritland har høyeste utdannelse innen Parelli Natural Horsemanship i Norge, og vi har i flere år hatt samarbeid med denne dyktige hestetreneren. Tre ganger tidligere har vi fått følge henne når hun har hatt akkurat denne prosessen med andre såvidt leietemmede hester. Publikum har beskrevet rørende øyeblikk når Kátur, Arthur og Drifandi har hatt sitt første menneske på ryggen.

Clinicen passer for alle! Erfaringsnivå og ridegren har ingen betydning.

PRATISK INFORMASJON

  • Ta med campingstol og varme klær/tepper. Det er kaldere i ridehallen enn utendørs
  • Vi serverer varm og kald drikke. Ta gjerne med egen kveldsmat om ønskelig.
  • Det er vanskelig å vite hvor lang tid en slik prosess vil ta, og sluttidspunkt vil derfor være omtrentlig

Påmelding stenger mandag 30.mai kl 18.30.

Påmeldingsskjema / Bookingform

Alle felter med stjerne (*) må fylles ut

Påmelding er stengt for denne aktiviteten / Bookings are closed for this event.