Hjem » Påmelding » Temming av villhest – CLINIC med Sigrid Ritland

Temming av villhest – CLINIC med Sigrid Ritland

Dato/Date08/05/2022
Tid/Time18:00 - 20:30
Oppmøte18.00
ErfaringsnivåAlle / Everyone
Guide

Sigrid Ritland har høyeste utdannelse innen Parelli Natural Horsemanship i Norge, og vi har i flere år hatt samarbeid med denne dyktige hestetreneren. Under pandemien måtte vi ha en pause, men nå er vi igjen klar til å invitere dere til spennende og lærerike Clinics.

Denne kvelden skal vi få se og lære hvordan en arbeider med to hester som aldri tidligere har vært håndtert av mennesker i våken tilstand. Skikkelige villhester! Levi (5 år) og Tristan (2 år) har sammen med sine søsken vokst opp på store utmarksområder uten stor mennesklig innblanding. For å få dem med seg til oss, måtte de dopes ned og omtrent løftes inn på henger. Naturlige drikkevannskilder var det de kjente til, så de første dagene hos oss var skumle; tenk om det dukket opp en krokodille i den vannbøtta??
Hvis det blir god respons og interesse for det, skal vi få følge nydelige Levi og hans utdanning videre etter den første clinicen.
Først ut; Hvordan får man en villhest til å stole på mennesket? Hvordan kan man sette på grime på en hest som til og med var livredd vannbøtta og kraftforbøtta? Levi er mer sky og skeptisk, mens Tristan virker til å være mer nysgjerrig på de nye omgivelsene. Det vil si to ulike hestetyper. Vil det kreve ulik tilnærming?

Vi får følge Sigrid på nært hold mens hun arbeider med de to unghestene hver for seg, og underveis gir gode forklaringer på sin inspirerende og fornuftige håndtering av hesten. Det er også mulighet til å stille spørsmål underveis.

Kurset passer for alle! Erfaringsnivå og ridegren har ingen betydning.

VIKTIG INFORMASJON: Ta med campingstol. Vi har enkel servering av frukt, snacks og drikke i pausen. Det er tatt hensyn til cøliaki og melkeallergi.

Påmelding stenger lørdag 7.mai kl 13.00.

Påmeldingsskjema / Bookingform

Alle felter med stjerne (*) må fylles ut

Påmelding er stengt for denne aktiviteten / Bookings are closed for this event.