Hjem » Påmelding » AVLYST: Clinic med Sigrid Ritland – Hengertrening med unghesten Levi

AVLYST: Clinic med Sigrid Ritland – Hengertrening med unghesten Levi

Dato/Date15/10/2023
Tid/Time19:30 - 21:00
Oppmøte19.30
ErfaringsnivåAlle / Everyone
Guide

PÅ GRUNN AV FÅ PÅMELDINGER VELGER VI Å AVLYSE DENNE AKTIVITETEN

Å kunne lastes trygt og avslappet på en hestehenger er noe alle hester bør kunne – for hva om det haster å få hesten av gårde til veterinæren en dag? Eller eier vil dra til en annen stall for å delta på kurs og konkurranse? Selv om dette er en situasjon alle hester og hestefolk bør føle seg trygge på, er det likevel mange hesteeiere som opplever problemer den dagen de må få hesten inn på hengeren. Det kan være mange årsaker til at hesten kvier seg og er skeptisk. Unghesten vår, Levi, er én av mange hester med et problematisk forhold til hestehengere – og vi mistenker det stammer fra hans første møte med hengeren:

For 1,5 år siden var Levi en «villhingst» som stod på store utmarksområder, hvor han hadde vokst opp med minimal menneskelig innblanding. Da vi skulle få han hjem til stallen vår var han ned-dopet av veterinæren, og derfor måtte han omtrent løftes inn på hengeren av 4 personer. Hengeren markerte starten på et helt nytt liv for Levi, der han måtte inn i en ny flokk, lære seg å drikke fra vannkar istedenfor en bekk, bli vant til mennesker og mye mer som han ikke hadde noe erfaring med fra før.

Denne opplevelsen har forståelig nok gjort inntrykk på Levi, og nå vil vi gjerne ha hjelp fra Sigrid Ritland til å gi han en god erfaring med hengeren. Sigrid har høyeste utdannelse innen Parelli Natural Horsemanship i Norge, og lang erfaring med temming av hest i Australia. Hun har holdt clinics og kurs her ved flere anledninger før, og var også den første som fikk sette seg opp på ryggen til Levi under en clinic i fjor. Nå gleder vi oss til å få se hennes tilnærming til hengertrening, og håper du vil bli med oss på en lærerik kveld hvor Sigrid demonstrerer dette.

NIVÅ OG ALDER: Clinicen passer for alle med interesse for hest og trening av dyr! Erfaringsnivå, alder og ridegren har ingen betydning.

PRATISK INFORMASJON

  • Ta med campingstol og varme klær/tepper. Det er kaldt i ridehallen.
  • Ta gjerne med egen kveldsmat og drikke om ønskelig.
  • Det er vanskelig å vite hvor lang tid en slik prosess vil ta, og sluttidspunkt vil derfor være omtrentlig.

Påmelding er stengt

Påmeldingsskjema / Bookingform

Alle felter med stjerne (*) må fylles ut

Påmelding er stengt for denne aktiviteten / Bookings are closed for this event.