Hjem » Påmelding » NYHET: Clinic med «hestehviskeren» Sigrid Ritland – Trening av unghesten Levi

NYHET: Clinic med «hestehviskeren» Sigrid Ritland – Trening av unghesten Levi

Dato/Date01/10/2023
Tid/Time18:00 - 19:30
Oppmøte18.00
ErfaringsnivåAlle / Everyone
GuideSigrid Ritland

Våren 2022 hentet vi hjem «villhingsten Levi», som har vokst opp på store utmarksområder med minimal menneskelig innblanding. Da inviterte vi til to spennende clinics med Sigrid, der hun viste hvordan hun håndterte en så «urørt villhest» som vi sjelden finner i Norge. Sigrid Ritland har høyeste utdannelse innen Parelli Natural Horsemanship i Norge, og lang erfaring med temming av hest i Australia. Det var rørende og inspirerende å observere hennes rolige og fine tilnærming til Levi, som gjorde at han til slutt lot henne sette seg oppå ryggen hans for første gang på clinic nr. 2.

Siden den gang har Levis utdannelse som ridehest fortsatt – han har stått i trening hos Isihest, og vi har selv fortsatt treningen hjemme. Men da Levi virket umotivert og ikke så helt ut til å finne plassen sin i flokken, ga vi han fri over en lenger periode for å gi han tid til å fordøye alt det nye han hadde opplevd det siste året. Denne våren og sommeren har han endelig vist tegn til å ha mer selvtillit i flokken, og byr stadig opp til lek og kos med de andre hestene. Nå håper vi han vil ha mer selvtillit under treningen også!

Derfor vil vi nå invitere dere til en oppfølging av temme- og innridningsprosessen til Levi – for hvordan går man egentlig fram for å starte opp treningen av en unghest som har hatt lite motivasjon og selvtillit? Og hva bør en lite ridd unghest kunne av øvelser og signal før vi går videre til neste steg i utdanningen?

NIVÅ OG ALDER: Clinicen passer for alle med interesse for hest og trening av dyr! Erfaringsnivå, alder og ridegren har ingen betydning.

PRATISK INFORMASJON

  • Ta med campingstol og varme klær/tepper. Det er kaldt i ridehallen.
  • Ta gjerne med egen kveldsmat og drikke om ønskelig.
  • Det er vanskelig å vite hvor lang tid en slik prosess vil ta, og sluttidspunkt vil derfor være omtrentlig.

Påmelding stenger søndag 1. oktober kl. 18.00

Til info: Blir det interesse for dette vil vi sette opp enda en clinic 15. oktober, hvor Sigrid får muligheten til å ta treningen til Levi et steg videre. Er du interessert i å prøve deg som «hestehvisker» selv, har vi allerede et kurs med Sigrid klar for påmelding på bookingsiden hvor du får prøve deg med en av hestene våre – søndag 29. oktober.  

Påmeldingsskjema / Bookingform

Alle felter med stjerne (*) må fylles ut

Påmelding er stengt for denne aktiviteten / Bookings are closed for this event.