Hjem » Hester » Privathester » Heppni

Heppni

Navn Heppni fra Vaglemoen
Født 2010
Far Þengill fra Fossan, 2.pr 7.98 samlet
Mor Ruja (Ridja) fra Forsand

Heppni er en femgjenger vallak, med god framdrift og gode bremser. Heppni velger helst grisepass under seg selv, men tølter etter hvert ganske bra under rytter. Traven har også blitt ganske god, og han traver med spenstige og gode bevegelser. Heppni er godt grunnridd, og svarer lett på sjenkel. En positiv og uredd hest.

Moren er avdøde Ridja som var eid av Tryggvi islandshestgård, og hun fikk Heppni da hun var 20 år. Tidligere hadde hun aldri fått noe levende føll, til tross for mange forsøk og behandlinger. De siste fem-seks årene hadde hun heller ikke vist seg brunstig, og vi på Tryggvi regnet henne som steril. Vi tok veldig feil, for hun ble konstantert drektig i mai 2010, og Heppni ble født fredag 13. august samme år. Faren er avdøde þengill fra Fossan, som ble sluppet sammen med alle vallakene og den «sterile» hoppa da han var tre år.

Heppni betyr «lykketreff», og navnet ble plukket ut etter en navnekonkurranse på facebooksiden vår. Denne hesten er jo bare et lykketreff! Heppni eies av Silje. og sammen koser de seg på tur og kurs.

Stillbilde av HeppniHeppni i flott trav